אין ספק כי שיטת הבניה הקלה היא שיטה שהתפתחה מאוד בשנים האחרונות, ולא בכדי. היתרונות המובהקים שלה, כמו עלויות נוחות יותר, זמני עבודה מהירים יותר, נוחות עבודות הבניה, שמירה על סביבת עבודה נקיה ושקטה יותר ועוד, כל אלו הפכו אותה לאחת משיטות הבניה המוכרות ביותר.
השיטה היא לא חדשה, למרות שבישראל אנו שומעים עליה רק בשנים האחרונות. מדובר בשיטת בניה מוכרת מאוד בארצות הברית, אוסטרליה ואפילו באירופה, רק שבישראל היא הפכה להיות מוכרת ונפוצה יותר רק בשנים האחרונות וניתן לראות לא מעט אנשים אשר מבצעים בניה קלה על הגג, סגירת מרפסת או אפילו תוספת חדר בשיטה הזו.
אך האם לשיטה הזו יש גם חסרונות? ובכן, כן, וחשוב לנו שתדעו עליהם. קראו את המאמר הבא ותמצאו אותם.
תחזוקה
יש מספר שיטות לבניה קלה, אחת מהן מתייחסת לבניה של מבנים מעץ. אם קיבלתם החלטה לבנות עם עץ, עליכם לקחת בחשבון כי יהיו לכם הוצאות על תחזוקה של העץ על מנת לשמר את האיכות שלו לאורך זמן ועל מנת שתוכלו ליהנות מהמבנה לאורך שנים רבות ללא כל בעיה. בשיטות אחרות של בניה קלה, אשר מבוססות על פלדה או אלומיניום, התחזוקה היא הרבה יותר זולה והרבה יותר פשוטה.
שינויים
בזמן שאתם מבצעים את התכנון המוקדם של המבנה, תמצאו גמישות רבה ואפשרות לבצע מגוון רחב של עבודות, אך לאחר ההשלמה של המבנה, שינויים יכולים להיות הרבה יותר מורכבים ועליכם לקחת זאת בחשבון, גם מבחינת מורכבות הביצוע וגם מבחינת עלויות.
ביטחון
על פי חוקי מדינת ישראל, כל מבנה מגורים דורש חדר ביטחון ולכן אם מתכננים מבנה שלם באמצעות בניה קלה, יש לבצע תכנון נפרד עבור חדר הביטחון אותו כמובן לא ניתן להקים ולבנות בשיטות הבניה הקלה.
שיפוצים
כפי שנכתב על השינויים במבנה, בכל פעם שתרצו לבצע שיפוץ של המבנה או לבצע תיקונים משמעותיים, יהיה לכם צורך באנשי מקצוע מומחים אשר מכירים את הבניה הקלה, אחרת עלול לקרות נזק למבנה בזמן העבודות.
יחד עם זאת, למרות החסרונות הללו, מדובר בשיטה שלה יתרונות רבים אשר הופכים את החסרונות למינוריים יותר.